فریم‌ریت چیست و چه کاربردی دارد؟
نوشته شده توسط : بهنام محمدی

Which is the best frame rate to use for recording videos on your smartphone...

ما جهان را با سرعتی می بینیم که توسط قوانین طبیعت دیکته شده است. از سوی دیگر، انسان ها هرگز در پذیرش وضعیت موجود خیلی خوب نبوده اند. ادوارد مایبریج در تلاش بود تا با ضبط اولین فیلم اسلوموشن به فرماندار سابق کالیفرنیا (للاند استنفورد) در شرط بندی کمک کند. شرط این بود که آیا هر چهار پای اسب هنگام دویدن همزمان از روی زمین بلند شود یا خیر. در واقع آنها می خواستند چیزی را ببینند که چشم انسان نمی تواند آن را ببیند. انجام این کار تنها با دانستن مفهوم نرخ فریم امکان پذیر است. در این مقاله می خواهیم مفهوم نرخ فریم و کاربرد آن را بررسی کنیم. آشنایی با نرخ فریم، درک تکنیک های مهم فیلمبرداری از جمله حرکت آهسته، حرکت سریع و تایم لپس و غیره را بسیار آسان می کند. در ادامه با وب مهاجرت همراه باشید.

فریم ریت چیست؟

یک ویدیو چیزی نیست جز مجموعه ای از تصاویر. وقتی از سوژه ای فیلم می گیرید در واقع به صورت متوالی گرفته می شود و در انتها با کنار هم قرار دادن این تصاویر (قاب ها) فیلمی ساخته می شود. نرخ فریم سرعت نمایش فریم در ثانیه است. 24 فریم در ثانیه یعنی 24 عکس در هر ثانیه گرفته می شود. عبارت FPS یا Frame Per Second از اینجا گرفته شده است. در دنیای فیلمبرداری، 30 فریم در ثانیه به معنای تنظیم سرعت شاتر دوربین روی 1/60 است. طبق قانون 180 درجه، این عدد دو برابر عکس نرخ فریم است. طبق این قانون، سرعت شاتر دوربین باید دو برابر مقدار فریم ریت در نظر گرفته شود. اکثر گوشی های هوشمند امروزی با سرعت 24 یا 30 فریم در ثانیه فیلمبرداری می کنند. برخی از مدل ها با رزولوشن کمتر امکان فیلم برداری 60 فریم در ثانیه و بیشتر را فراهم می کنند. یکی از تفاوت های اصلی بین استانداردهای PAL و NTSC تفاوت در نرخ فریم است (اولی 25 فریم در ثانیه، دومی 30 فریم در ثانیه است.) البته تفاوت بین NTSC و PAL به تعداد فریم در ثانیه محدود نمی شود. تفاوت های دیگری مانند ابعاد تصویر، فرمت رنگ و ... نیز وجود دارد که موضوع این مقاله نیست.

انتخاب نرخ فریم مناسب

انتخاب فاکتور frame rate مناسب به عوامل مختلفی بستگی دارد که مهم ترین آنها این است که بعد از عکاسی چه کاری می خواهید انجام دهید. برای مثال برای آهسته کردن لحظات مهم یک مسابقه فوتبال، باید با فریم ریت بالا فیلم برداری کنید تا بعداً هنگام کاهش سرعت ویدیو با مشکل مواجه نشوید.

 

بیایید برخی از فریم‌ریت‌های رایج و کاربرد آن‌ها را بررسی کنیم:

1 تا 16 فریم در ثانیه: فیلم هایی با این نرخ فریم صاف نیستند. به جز ضبط صحنه های کم حرکت، ساخت فیلم های سریع و جلوه های تاری حرکت.

24 یا 25 فریم در ثانیه: این نرخ فریم استاندارد سینما و تلویزیون است. اکثر فیلم های سینما و تلویزیون با نرخ فریم 24 فریم بر ثانیه پخش می شوند. این عدد سرعت طبیعی بسیاری از پدیده های روزمره را نشان می دهد و حداقل نرخ فریمی است که چشم انسان قادر به تشخیص تصاویر نیست. نرخ فریم بالاتر فیلم را روان‌تر نمی‌کند و اگر نمی‌خواهید بعداً فیلم را ویرایش کنید یا جلوه‌هایی مانند حرکت آهسته را اعمال کنید، دلیلی برای انجام آن وجود ندارد. زیرا در این صورت حجم فایل فقط افزایش می یابد.

30 فریم در ثانیه: بیشتر برای پخش زنده مسابقات ورزشی استفاده می شود. ویدئوهای ضبط شده با این نرخ فریم را می توان تا 24 فریم در ثانیه کاهش داد.

48-60 فریم در ثانیه: برای فیلمبرداری صحنه هایی مانند افرادی که راه می روند، شمع ها را فوت می کنند، می خندند، کف زدن عالی است. بسیاری از اسلوموشن های تلویزیونی با این نرخ فریم گرفته می شوند. به عنوان مثال، آنها با سرعت 60 فریم در ثانیه ضبط می کنند و با سرعت 24 فریم در ثانیه پخش می شوند.

90 تا 120 فریم در ثانیه: ایده آل برای ایجاد حرکت آهسته از صحنه های سریع مانند دویدن مردم و حیوانات. این نرخ فریم بیشتر برای ایجاد صحنه هایی استفاده می شود که می خواهیم سرعت فیلمبرداری را در لحظات مهم فیلم کاهش دهیم.

240 فریم در ثانیه: فیلم ترکیدن بالون، پاشیدن آب.

480 فریم بر ثانیه: فیلمبرداری با سرعت بالا از اجسام متحرک.

960 فریم در ثانیه: فیلمبرداری از حرکات بسیار سریع مانند انفجار بمب.

1000 فریم به بالا: نرخ فریم در این دسته بیشتر برای فیلمبرداری از پدیده های خاص مانند شلیک گلوله یا انفجار بمب استفاده می شود. مثلا ثبت حرکت یک پرتو نور با 10 تریلیون فریم در ثانیه!

 تا اینجا با مفهوم نرخ فریم آشنا شدید. حال بیایید ببینیم با تغییر تعداد فریم در ثانیه چه کاری می توان انجام داد. در ادامه به معرفی چند افکت زیبا می پردازیم که در جلوه های ویژه سینمایی کاربرد فراوانی دارند.

 

منبع: developingschool




:: موضوعات مرتبط: فناوری , ,
:: بازدید از این مطلب : 140
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 دی 1401 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: